Superbrands
Samo određeni broj robnih marki u BIH zaslužiće da nosi naziv Superbrands, jer je postupak selekcije pažljivo odabran od strane potrošača i članova Stručnog vijeća Dakle, robna marka Superbrands ne temelji se na tržišnom udjelu I cijeni , već na marki koju potrošač poznaje, vjeruje joj, pronalazi jedinstvenom, zadovoljava njegove potrebe i s njom se može poistovjetiti.
ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA
Istraživanje tržišta izuzetno je važno u projektu Superbrands Worldwide. U Superbrands BIH strateški smo i dugoročno povezani sa svjetski poznatom istraživačkom agencijom IPSOS. Na osnovu određene ankete, IPSOS provodi istraživanje BIH potrošača za rangiranje jedinstvenih marki na godišnjem nivou. Dodatno, istraživanje potrošača omogućuje projektu Superbrands da prati i što određene marke “podstiču” kod potrošača, koje marke se pojavljuju kao jedinstvene u više ciklusa itd.
STRUČNO VIJEĆE
Pažljivo odabrano Stručno vijeće, koje se sastoji od stručnjaka iz područja marketinga, menadžmenta, medija i profesionalnih organizacija, u sljedećem koraku nezavisno daje svoj glas za svaku marku koja je uključena u proces glasanja. Važno je napomenuti da članovi Stručnog vijeća ocjenjuju brendove prema ličnoj percepciji a u skladu sa četiri kategorije važne za marku Superbrands: diferencijacija /različitost/, kvaliteta, povjerenje i emocionalni naboj.
ANALIZA GLASANJA:
U procesu analize glasanja, sumiraju se podaci dobijeni od strane potrošača i od strane članova Stručnog Vijeća, što potvrđuje zašto je izbor Superbrands nezavisni alat za procjenu odličnosti na određenom tržištu.
PARTNERI projekta Superbrands BIH
logo

Agencija IPSOS

Agencija IPSOS je na globalnom nivou treća po veličini kompanija za istraživanje tržišta prisutna u 90 zemalja svijeta. IPSOS BIH dio je svjetske agencije za istraživanje IPSOS čija djelatnost obuhvata različita područja istraživanja kao što su: marketinška istraživanja, oglašavanje, medije, istraživanje neuroznanosti, upravljanje odnosima s klijentima i zaposlenima, javno mjenje i društvena istraživanja.

IPSOS BIH Kao partner projekta Superbrands BIH u okviru projekta Igra ključnu ulogu u verifikaciji brandova od strane potrošača shodno određenim standardima Superbrands Worldwide. Sve dodatne informacije možete dobiti na linku

logo

Courtyard by Merriot

Courtyard by Marriott je brend hotelskog lanca Marriott International koji posebnu pažnju poklanja poslovnim gostima. Hotel Courtyard by Marriott Banja Luka je hotel sa 4 zvjezdice koji nudi moderno uređen smeštaj i brojne sadržaje kao što su vrhunski foaje i restoran, bar na 11. spratu hotela, konferencijsku salu, više sala za sastanke i posebnu teretanu za goste hotela.

Bilo da putujete zbog posla ili iz zadovoljstva, vaš boravak u ovom hotelu će zasigurno biti udobniji, produktivniji i ugodniji nego ikada prije! Za više informacija posjetite ovaj link

© SuperBrands.